Van 1871 tot 1942 was de synagoge in Brielle in gebruik bij de Joodse gemeente. De laatste jaren voor de tweede wereldoorlog was het Michel Cohen die iedere Sjabbat een synagogedienst hield. Hij was dan vaak alleen. Toen hij in de herfst van 1942 werd gedeporteerd en zijn synagoge niet meer kon beschermen werd het een pakhuis. Sinds 2005 is de gerestaureerde synagoge in gebruik als plaats van ontmoeting.
Het is helaas geen synagoge meer.

Velen zijn geïnteresseerd in het Jodendom. Uit boeken kan men veel leren, maar niet alles. Door lezingen kan men geïnspireerd raken. De mogelijkheid om een synagogedienst bij te wonen in Nederland zijn beperkt. Daarom organiseert rabbijn Tamarah Benima in plaatsen waar belangstelling is een Open Dienst waar iedereen welkom is.

Als bestuur is het ons een genoegen om u uit te nodigen voor een synagogedienst op Vrijdagavond 18 januari 2019 in de Sjoel, Turfkade 16 in Brielle.

De Open Dienst is precies hetzelfde als een vrijdagavonddienst in de synagoge: met gebeden, gezangen, derasja (preek), gebed voor de overledenen, etc. Het wordt de aanwezigen gemakkelijk gemaakt om mee te zingen. Hoewel veel van de dienst in het Hebreeuws zal zijn is kennis van het Hebreeuws niet nodig.

Opzet van de avond
Inloop vanaf rond 19.00 uur. Er is dan koffie, thee met iets lekkers.
De dienst begint om 19.30 uur
19.30 – 20.30 uur Kabbalat Sjabbat-dienst /vrijdagavonddienst
20.30 – 22.00 uur kiddoesj, met zegenen van de Sjabbat, wijn en brood; en met lekkernijen en gezelligheid.
De ruimte in de Sjoel is niet onbeperkt, daarom willen we graag weten wie dit wil meemaken. U kunt zich voor 10 januari aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-43175918.