Voor de opbrengst van de boeken- en platenmarkten is een nieuw project gekozen. Het heet:

EEN TOEKOMST VOOR KANSARME KINDEREN IN PRETORIA-ZUID-AFRIKA.

Voor veel zwarte jongeren is de toekomst een zwart gat. Ze groeien vaak in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken op. De helft van de jongeren maakt de schoolopleiding niet af en 40 % tussen 15 en 34 jaar is werkloos. KERKINACTIE biedt samen met de  Zuidafrikaanse christelijke organisatie PEN deze kansarme jongeren nieuwe mogelijkheden. Aan 1500 jongeren wordt zo schoolhulp en een positieve levenshouding met nieuwe kansen geboden.

Wilt u hieraan mee werken door op de boekenmarkten boeken en andere dingen te kopen?

U kunt ook rechtstreeks een bijdrage overmaken aan KERKINACTIE te Utrecht op rekening:
NL89ABNA0457457457 onder vermelding van projectnummer: K0211262 of vermelding van de naam van het project.  Bedankt alvast voor uw medewerking.

Maarten Cok.                                                                                                              Jan. 2020.

Enkele boekenmarkten zijn voorbij. De eerste was op 8 juni met de Welkom Fair en de opbrengst was deze keer voor de kerk
(normaal is de opbrengst voor ‘Kinderen in de knel’). Daarna kwamen de twee geplande boekenmarkten in de zomervakantie met een geweldige opbrengst. In de kerk hebt u die bedragen kunnen horen. Nadat deze boekenmarkten geweest waren, ben ik met opruimen begonnen, totdat koster Sjaak, in de Brielsche Courant had gelezen dat er 24 augustus weer een boekenmarkt zou zijn. Wat moet je dan doen? Sjaak vroeg of ik dan toch weer de boekenmarkt wilde doen, anders zouden er mensen voor niets komen. Na even nadenken, wilde ik het wel doen. Alleen was er voor mij de vrees voor een geringe opbrengst. Maar….. het tegendeel gebeurde. Veel mensen kwamen boeken kopen, ook de wat duurdere boeken. Aan het einde van de dag, bij het tellen van de inkomsten, bleek dat deze niet geplande boekenmarkt de grootste opbrengst had van deze zomer. Fantastisch!! Daarna weer begonnen met opruimen, maar het koor ‘Cantare’ zou nog komen en ik weet dat ze heel graag op de boekenmarkt wat leesvoer willen kopen. Dus voor hen een aantal dozen open gedaan en boeken uitgestald en het leverde weer een mooie €100 op en tevreden klanten. Nu is alles inmiddels opgeruimd. Wat een ruimte was er in de kasten en de dozen ontstaan na zulke grote verkopen. Fijn! Wat zullen veel kinderen daar straks van kunnen profiteren. Ik hoop dat de volgende boekenmarkten weer zulke opbrengsten zullen hebben. Ik ben daar niet somber over. Want op 10 augustus heb ik veel grammofoonplaten ontvangen. Veel oude 78 toeren LP’s. Twee weken later heb ik in Oostvoorne een heel grote partij populaire LP’s opgehaald. Gelukkig heb ik iemand die voor mij de platen uitzoekt en er een waarde aangeeft. Zelf wilde hij alvast 80 grammofoonplaten voor eigen verzameling kopen. Opbrengst € 200. Binnenkort hoop ik een aparte markt te houden voor alleen LP’s, om weer wat ruimte te krijgen. Als u interesse hebt, kunt u zich melden en hou het streekblad in de gaten.

Daarna volgen nog de volgende boekenmarkten:
26 oktober 2019
25 januari 2020

Hopelijk zijn de resultaten dan ook goed. Komt u ook?

Als u een boek zoekt kunt u ook vragen of ik er op de een of andere manier aan kan komen.
Voor informatie kunt u bellen: 0181-403749.

Groet, Maarten Cok