We houden 5 of 6 boekenmarkten per jaar, waarop behalve boeken ook: grammofoonplaten, cd’s, dvd’s en puzzels worden aangeboden. De opbrengst gaat altijd volledig naar projecten van  KINDERENINDEKNEL. (een onderdeel van KERKINACTIE).
We hopen zo een bijdrage te leveren aan het helpen verminderen van de zeer slechte omstandigheden waaronder heel veel kinderen in onze wereld gebukt gaan.

Op 20 november 2014 stond er in “Trouw”een artikel van onze Kinderombudsman met als titel:

“ELK  KIND  IN  DE  KNEL  IS  ER  EEN  TE  VEEL.” Hij schrijft dat op de 25e verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag over 5 groepen in Nederland:

• Kinderen in armoede,
  • Kindermishandeling,
  • Kinderen in vechtscheidingen,
  • Gepeste kinderen en
  • Asielkinderen.

Dit gaat dan alleen over kinderen in Nederland. KINDERENINDEKNEL  richt zich ook op deze groepen kinderen in ons land, maar geeft ook veel aandacht aan kinderen wereldwijd o.a.

• WERKENDE KINDEREN, die geen tijd hebben om te leven,
  • OORLOGSKINDEREN, die al jong volwassen worden,
  • KINDEREN IN DE PROSTITUTIE, die ongestraft worden misbruikt,
  • KINDEREN IN GEVANGENISSEN, die  vogelvrij zijn achter gesloten deuren,
  • STRAATKINDEREN, die dag en nacht op straat leven,
  • KINDEREN MET EEN HANDICAP, die worden buitengesloten.

Als u iets wilt doen, om het leven van deze groepen kinderen enigszins te verbeteren, kunt u een gift geven, donateur worden en in ons dorp boeken e.d. kopen, waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor de projecten van KINDERENINDEKNEL.

Daarom nodigen we u van harte uit, om dit jaar de boekenmarkten in onze kerk te bezoeken en daar boeken e.d. te kopen voor deze misdeelde kinderen. Zie de aankoop van een boek, plaat, cd , dvd of puzzel  als een gift aan deze kerkelijke organisatie. Door werk van veel vrijwilligers wordt er slechts een zeer klein bedrag van de opbrengst besteed aan onkosten.

Bill Gates, die in november 2014 in Nederland een lezing hield, zei dat er een klein gedeelte soms niet op de juiste plaats terecht komt, maar  IEDERE EURO DIE WEL AANKOMT 50 KEER ZO EFFECTIEF IS, ALS WANNEER JE DIE IN NEDERLAND UITGEEFT.

Met weinig geld kun je door schoon drinkwater, wc’s, vaccins en voorbehoedmiddelen heel veel levens besparen.

Ons doel met het houden van de boekenmarkten is: geld bijeen brengen om kinderen in nood

te helpen voorzien van de meest elementaire levensbehoeften. HELPT U MEE?

We zien u graag op de boekenmarkten in de kerk op enkele zaterdagen van 10 – 15 uur.

Koffie, thee of frisdrank is gratis.

Ook  zijn er dames aanwezig met zelfgemaakte kaarten, die voor de kerk verkocht worden.

Voor informatie en inleveren van boeken kunt u bellen: 0181403749.

Door persoonlijke omstandigheden vervallen de boekenmarkten van 21 juli en 25 augustus. Juist door vakantiegangers zo goed bezocht.
Daarna zal het de vraag zijn of 27 oktober weer door kan gaan. Ik verwacht het niet, maar dat hoort u dan nog wel.
Ophalen van boeken kan nu dus ook niet.

Wie naar een boek op zoek is, mag me altijd mailen of bellen met de vraag of ik dat boek soms thuis heb staan, of er aan kan komen.

Maarten Cok