We houden 5 of 6 boekenmarkten per jaar, waarop behalve boeken ook: grammofoonplaten, cd’s, dvd’s en puzzels worden aangeboden. De opbrengst gaat altijd volledig naar projecten van  KINDERENINDEKNEL. (een onderdeel van KERKINACTIE).
We hopen zo een bijdrage te leveren aan het helpen verminderen van de zeer slechte omstandigheden waaronder heel veel kinderen in onze wereld gebukt gaan.

Op 20 november 2014 stond er in “Trouw”een artikel van onze Kinderombudsman met als titel:

“ELK  KIND  IN  DE  KNEL  IS  ER  EEN  TE  VEEL.” Hij schrijft dat op de 25e verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag over 5 groepen in Nederland:

 • Kinderen in armoede,
 • Kindermishandeling,
 • Kinderen in vechtscheidingen,
 • Gepeste kinderen en
 • Asielkinderen.

Dit gaat dan alleen over kinderen in Nederland. KINDERENINDEKNEL  richt zich ook op deze groepen kinderen in ons land, maar geeft ook veel aandacht aan kinderen wereldwijd o.a.

 • WERKENDE KINDEREN, die geen tijd hebben om te leven,
 • OORLOGSKINDEREN, die al jong volwassen worden,
 • KINDEREN IN DE PROSTITUTIE, die ongestraft worden misbruikt,
 • KINDEREN IN GEVANGENISSEN, die  vogelvrij zijn achter gesloten deuren,
 • STRAATKINDEREN, die dag en nacht op straat leven,
 • KINDEREN MET EEN HANDICAP, die worden buitengesloten.

Als u iets wilt doen, om het leven van deze groepen kinderen enigszins te verbeteren, kunt u een gift geven, donateur worden en in ons dorp boeken e.d. kopen, waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor de projecten van KINDERENINDEKNEL.

Daarom nodigen we u van harte uit, om dit jaar de boekenmarkten in onze kerk te bezoeken en daar boeken e.d. te kopen voor deze misdeelde kinderen. Zie de aankoop van een boek, plaat, cd , dvd of puzzel  als een gift aan deze kerkelijke organisatie. Door werk van veel vrijwilligers wordt er slechts een zeer klein bedrag van de opbrengst besteed aan onkosten.

Bill Gates, die in november 2014 in Nederland een lezing hield, zei dat er een klein gedeelte soms niet op de juiste plaats terecht komt, maar  IEDERE EURO DIE WEL AANKOMT 50 KEER ZO EFFECTIEF IS, ALS WANNEER JE DIE IN NEDERLAND UITGEEFT.

Met weinig geld kun je door schoon drinkwater, wc’s, vaccins en voorbehoedmiddelen heel veel levens besparen.

Ons doel met het houden van de boekenmarkten is: geld bijeen brengen om kinderen in nood

te helpen voorzien van de meest elementaire levensbehoeften. HELPT U MEE?

We zien u graag op de boekenmarkten in de kerk op enkele zaterdagen van 10 – 15 uur.

Koffie, thee of frisdrank is gratis.

Ook  zijn er dames aanwezig met zelfgemaakte kaarten, die voor de kerk verkocht worden.

 

Voor informatie en inleveren van boeken kunt u bellen: 0181403749.

Op de volgende data zijn de boekenmarkten in 2019:

 • zat. 8 juni 2019  gelijk met Welkom-Fair  vanaf 9.30 - 15.30.
 • zat. 20 juli 2019
 • zat. 10 augustus 2019 
 • zat. 26 oktober  2019
 • zat. 25 januari   2020
 • zat. 28 maart    2020

  Steeds van 10-15 uur.

Opbrengst is bestemd voor KINDEREN IN DE KNEL.

U zult versteld staan van de hoeveelheid mooie boeken. De mooiste boeken zijn netjes in plastic verpakt, zodat ze niet beschadigd kunnen worden, want u wilt toch wel graag een onbeschadigd boek kopen? Behalve boeken zijn er veel grammofoonplaten, cd’s dvd’s en legpuzzels te koop. Bij aankoop van een roman of thriller krijgt u zelfs het derde (laagst geprijsde) boek gratis.
Ook worden er weer prachtige kaarsen en kaarten aangeboden.
Koffie of thee is gratis.

Maarten Cok

In een aantal jaren hebben we al veel brillen ingezameld in de kerk. Via een opticien in Rotterdam werden die nagekeken en naar landen in Azië verstuurd. Toen dat contact stopte hebben we een nieuwe opticien in Hellevoetsluis gevonden. Dit bedrijf (Hans Anders) zorgde er voor dat de brillen werden nagekeken en naar Afrikaanse landen werden gebracht, waar mensen met een busje vol afstelapparatuur en afgedankte brillen van dorp tot dorp gingen en mensen die een bril nodig hadden, gratis, een passende bril gaven. In december ging ik met een grote boodschappentas stampvol met ingezamelde brillen naar Hans Anders, maar daar kreeg ik te horen dat ze er mee gestopt waren. Wat nu?
De stoute schoenen aangetrokken en op pad om een nieuwe opticien te zoeken om de brillen kwijt te kunnen. Dat ging bijzonder snel. Bij de eerste de beste opticien (Eye Wish)was het al meteen raak. “Ja dat doen wij ook”. Dat kwam prachtig uit. De brillen werden dankbaar geaccepteerd en we kunnen weer verder gaan met het verzamelen van onze afgedankte brillen. Zo kunt u zien dat voor ons, waardeloze spullen, voor anderen nog van grote betekenis kunnen zijn.
Als u dus een nieuwe bril koopt en de oude weg wilt doen, dan weet u waar u die kunt laten. Behalve brillen zamelen we ook oude mobieltjes, cartridges, oud geld, kaarten en postzegels in.
In de hal van de kerk kunt u die spullen allemaal kwijt. Die spullen brengen geld op voor Kerk in Actie.
Alvast bedankt voor uw inbreng.

Maarten Cok

In de maand december wordt er jaarlijks veel aandacht besteed aan projecten voor Kinderen in de Knel. Het is helaas ook nog steeds dringend gewenst dit te blijven doen, omdat er nog zo ontstellend veel kinderen in deze wereld in zeer slechte omstandigheden leven. Daarom gaan de boekenmarkten voor dit doel ook in het nieuwe jaar weer door.
Vanuit Kerk in Actie heeft de contactpersoon voor kerken in onze regio mij gevraagd of ik de opbrengst van de boekenverkoop dit jaar voor de christenen in Pakistan wil bestemmen. In Zeeland zijn kerken op het idee gekomen om een actie te starten voor dit land, omdat de nood daar zo groot is. Ze willen met zoveel mogelijk kerken geld bij elkaar brengen, omdat ze nog zo goed weten, hoe in 1953 Pakistan zoveel gedaan heeft om de slachtoffers van de Watersnoodramp te ondersteunen. Omdat er ook op ons eiland in 1953 heel wat gebeurd is, leek het Kerk in Actie een goed idee om ook de kerken op de Zuid-Hollandse eilanden te vragen hieraan mee te werken. Oostvoorne heeft zich er al achter geplaatst en Rockanje kan dan toch niet achterblijven? Vandaar dat ik met de coördinator afgesproken heb, dat we mee gaan doen. Een groot deel van de opbrengst wordt ook aan kinderen besteed.

Helpt u ook? Help mee!
De eerste gelegenheid hebt u op zaterdag 26 januari.

U zult versteld staan van de hoeveelheid mooie boeken. De mooiste boeken zijn netjes in plastic verpakt, zodat ze niet beschadigd kunnen worden, want u wilt toch wel graag een onbeschadigd boek kopen? Behalve boeken zijn er veel grammofoonplaten, cd’s dvd’s en legpuzzels te koop. Bij aankoop van een roman of thriller krijgt u zelfs het derde (laagst geprijsde) boek gratis.
Ook worden er weer prachtige kaarsen en kaarten aangeboden.
Koffie of thee is gratis.

Maarten Cok

Zoeken