In een aantal jaren hebben we al veel brillen ingezameld in de kerk. Via een opticien in Rotterdam werden die nagekeken en naar landen in Azië verstuurd. Toen dat contact stopte hebben we een nieuwe opticien in Hellevoetsluis gevonden. Dit bedrijf (Hans Anders) zorgde er voor dat de brillen werden nagekeken en naar Afrikaanse landen werden gebracht, waar mensen met een busje vol afstelapparatuur en afgedankte brillen van dorp tot dorp gingen en mensen die een bril nodig hadden, gratis, een passende bril gaven. In december ging ik met een grote boodschappentas stampvol met ingezamelde brillen naar Hans Anders, maar daar kreeg ik te horen dat ze er mee gestopt waren. Wat nu?
De stoute schoenen aangetrokken en op pad om een nieuwe opticien te zoeken om de brillen kwijt te kunnen. Dat ging bijzonder snel. Bij de eerste de beste opticien (Eye Wish)was het al meteen raak. “Ja dat doen wij ook”. Dat kwam prachtig uit. De brillen werden dankbaar geaccepteerd en we kunnen weer verder gaan met het verzamelen van onze afgedankte brillen. Zo kunt u zien dat voor ons, waardeloze spullen, voor anderen nog van grote betekenis kunnen zijn.
Als u dus een nieuwe bril koopt en de oude weg wilt doen, dan weet u waar u die kunt laten. Behalve brillen zamelen we ook oude mobieltjes, cartridges, oud geld, kaarten en postzegels in.
In de hal van de kerk kunt u die spullen allemaal kwijt. Die spullen brengen geld op voor Kerk in Actie.
Alvast bedankt voor uw inbreng.

Maarten Cok