Stel je eens voor dat je plotseling, bijvoorbeeld door een ongeluk(je), tijdelijk niet in staat bent iets uit te voeren wat je eigenlijk niet kan uitstellen. Wat zou het dan ontzettend fijn zijn als je daarvoor op iemand een beroep kan doen.
Maar als je niemand hebt om een beroep op te doen, wat dan? Moet je een beroepskracht inhuren, die pas over een maand tijd heeft? En waar je eigenlijk ook geen geld voor hebt….
Ja, dan zit je in een noodsituatie.

Als kerkelijke gemeente willen wij voor dergelijke noodsituaties een HULPDIENST gaan organiseren.
In principe alleen voor eenmalige en kort durende hulp en persé niet voor structurele hulp.
Enige voorbeelden van wat die hulp zou kunnen inhouden:

• boodschap(pen) doen
  • iemand brengen en halen voor bezoek aan dokter/apotheek /ziekenhuis
  • de bel repareren
  • ander technische klus(je)
  • maaltijd koken
  • dringend huishoudelijke klus(je)
  • kind uit school halen of brengen
  • oppassen (niet alleen bij kinderen)
  • gras maaien
  • heg knippen
  • moeilijk formulier invullen (geen belastingaangifte)
  • ondersteuning bij Wmo-aanvraag

Uiteraard kan er geen hulpdienst komen als er geen helpers zijn.
Wij doen daarom een beroep op uw talenten. In de eerste plaats op uw talent om te willen helpen en daarnaast op uw talent op het gebied waarvoor hulp wordt gevraagd.
Dus allereerst: HELPERS GEVRAAGD. Meldt u aan bij Anneke Cok of bij één van de andere diakenen.
Zo kunnen we, Bijbels gesproken, elkaar tot een hand en een voet zijn!
In de nieuwsbrief van Kerk in Actie las ik een prachtig passend gedicht, wat ik u hierbij graag doorgeef:

Lieve God
er zijn voor elkaar
als het goed gaat
als het minder goed gaat
het klinkt zo gewoon.

Er zijn omdat je geeft om de ander
wat is dat toch bijzonder
wat is het soms toch zwaar
ontvangen van de ander
wat is het toch bijzonder
wat is het soms toch zwaar.

God,
of we nou hulp nodig hebben of bieden
we kunnen Uw hulp niet missen
wees met ons.