De samenstelling van de evangelisatie commissie is als volgt:

Voorzitter Philomène van Marion
Secretaresse Patricia Hoogendoorn
PR Hugonda Hogendoorn
Carla van der Hout
Lid Anton Havelaar
Silvia Beukelman

Als u een idee heeft voor een eerstvolgend Spiritueel Café of een andere inspirerende activiteit, aarzel dan niet, maar laat het ons weten!

Wij zijn als EC momenteel druk bezig met de voorbereiding van de Kerstzangdienst.
Ook dit jaar krijgen we weer de volle medewerking van “Ons Genoegen” en Barend van Zijll vult de rest van de dienst in. Het belooft weer een mooie dienst te worden.

De lichtjes buiten willen we ook graag weer neerzetten en daarom deze oproep om uw glazen potjes te bewaren en in te leveren in de Welkomkerk. We zijn u daar zeer dankbaar voor.

Zoals ieder jaar hebben we ook weer een goed doel uitgezocht voor de collecte. De opbrengst willen we geven aan de Calando toer welke in april 2019 wordt gehouden. Hieronder kunt u er iets over lezen.

Namens de EC alvast bedankt en hopelijk tot de Kerstzangdienst!
Hugonda Hogendoorn

 

CALANDO TOER, 20 APRIL 2019calando toer

Hospice Calando in Dirksland
Het idee voor een eerste zogenoemde "Calando toer" ontstond eind 2015 in Calando te Dirksland. Hospice Calando is een divisie van Stichting Palliatieve Zorg Dirksland. Hospice Calando is al 20 jaar een begrip op Goeree-Overflakkee en de laatste jaren ook op Voorne-Putten. Calando is een algemene instelling, een huis voor iedereen die ongeneeslijk ziek is en bij wie het sterven aanstaande is. Levensbeschouwing of geaardheid spelen geen rol bij het ontvangen van zorg. De persoonlijke betrokkenheid is doorslaggevend. En dat geldt ook voor de betrokkenheid richting familie of andere naasten en bezoekers. Calando zorgt ervoor dat de bewoner een naar omstandigheden zo aangenaam mogelijk verblijf krijgt. In een context die vertrouwd is en lijkt op de thuissituatie. Familie, vrienden en kennissen zijn daar een belangrijk onderdeel van.
Annet van de Groef en Pieter van der Kamp zijn allebei vrijwilliger in Calando en Bea Klink werkt op de administratie.
Annet, Bea en Pieter zetten zich extra in voor de Calando toer.

Calando toer 2019
Goeree-Overflakkee - De Calando toer is een unieke motorrit die iedere drie jaar georganiseerd wordt. Een sponsor-motortoertocht met als doel geld in te zamelen voor het Hospice Calando in Dirksland. De organisatie valt volledig onder de verantwoording van Calando en Calando toer is ondertussen Europees aangemeld als officieel "merk". Deze tweede tocht krijgt een lengte van ca. 160 km. en zal gereden worden op 20 april 2019. De toer wordt traditioneel geopend door burgemeester Ada Grootenboer - Dubbelman.
De start en finish zijn in Middelharnis. Een koffiestop zal gehouden worden in Goedereede en de lunch wordt gehouden bij Mijnders in Melissant. Organisatie: U wordt via www.iGO.nl op de hoogte gehouden, begin april 2019 wordt de route bekendgemaakt en wordt u uitgenodigd om, alle motorhelden die rijden voor dit goede doel, langs de weg aan te moedigen (voor de liefhebbers: en ook volop te genieten van de vele motoren natuurlijk!).

Calando toer onderdeel van Calando-promotie Dirksland
De Calando toer is ondertussen onderdeel van Calando promotie te Dirksland. Pieter van der Kamp: "Bedrijven mailen ons en sturen zelfs persoonlijke berichten op Facebook, om te vragen hoe ze een gift kunnen geven voor Calando. Dat is geweldig, toch! Er worden weer (net als in 2016) enveloppen en kaartjes met geld door de brievenbus gedaan bij de organisatie, maar ook bij Hospice Calando in Dirksland." Pieter vertelt verder: "Deelnemers betalen €15,00 en krijgen daar koffie, een lunch en een geweldige rit voor terug. Het zal ze aan niets ontbreken en dat allemaal dankzij onze sponsoren. De deelnemers krijgen ook een sponsorformulier bij aanmelding, hiermee vraagt men familie, vrienden en natuurlijk buren om mee te doen met sponsoring voor Calando. Sommige rijders hadden daar in 2016 zo goed gebruik van gemaakt dat ze tot vier keer toe geld bij de organisatie brachten! Sommige bedrijven gingen intern met de pet rond en haalden op die manier een fantastisch bedrag op voor ons goede doel. Met als eindresultaat dat Calando 5 nieuwe bedden kon kopen”.

Calando toer kreeg rechten
Een gulle aannemer uit Ouddorp heeft het mogelijk gemaakt dat Calando toer een Europees geregistreerd "merk" is. Zo heeft de organisatie van de Calando toer, maar liefst tien jaar de rechten op deze naam en haar eigen logo met copyright. Zo ligt de Calando toer gewaarborgd! Pieter: "De onvoorwaardelijke toezeggingen van bedrijven en particulieren maakt het ons nat in de ogen. We waren ons zeer bewust hoe diep Hospice Calando geworteld ligt in de harten op ons eiland (en daarbuiten), maar zó diep, dat hadden we in onze stoutste droom niet durven dromen!"

Sponsoring calando toer 2019
De sponsoring Calando toer 2019 loopt volgens de organisatie: "...als een malle”! Wil jij ook met ons mee doen? dat kan! Wilt u met uw bedrijf sponsoren en zijn we nog niet bij u langs geweest? Mail ons dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u alleen een gift storten, dat mag natuurlijk ook. Calando heeft een ANBI status waardoor uw gift aftrekbaar voor de Belasting is."

Gegevens:
Stichting Palliatieve Zorg Dirksland, rekening: NL22RABO0351213767. Onder vermelding van: Calando toer 2019

Facebook:
Kijk ook eens op onze Facebook pagina “Calando toer” voor herinneringen aan de rit uit 2016 en kijk op het evenement “Calando toer 2019” naar wat komen gaat.
Opgeven om mee te rijden kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zoeken