HET INLOOPHUIS
Op initiatief van Wil v/d Veen, Gerrit v Galen, Anky Bruinsma, Bert Henrion-Verpoorten, Anneke Swemmer, Guya Vos, Regien Borren, Aafke Ouwehand, Mieke Zwart en Jeannet Schroder ging ruim veertien jaar geleden het 'Inloophuis' van start. Het doel was en is om mensen die daar behoefte aan hebben een luisterend oor te bieden, gezellig met elkaar een kopje koffie of thee drinken of samen een spelletje doen. Elke donderdagmorgen. Een locatie zoeken viel nog niet mee omdat er geen budget was. De Welkomkerk bracht uitkomst, we mochten één van de zaaltjes gebruiken en gebruik maken van hun koffiezetapparaat; koffie, thee e.d. brachten we zelf mee.
Op 4 maart 1999 gingen we van start, steeds waren er twee medewerkers om koffie en thee te zetten en het gezellig te maken. Er was via de streekbladen en kerkbladen de nodige publiciteit aan gegeven en al heel snel hadden we elke donderdag 'vaste gasten'.

En zo is het eigenlijk nog steeds na ruim veertien jaar. Natuurlijk zijn er inmiddels andere gastvrouwen/heren. Van de beginnersgroep zijn alleen Anneke Swemmer en Bert Henrion-Verpoorten over. Maar.......nog steeds staat elke donderdagmorgen de koffie klaar voor de gasten en zijn er twee enthousiaste medewerkers. Een keer per jaar organiseren we een zogenaamde 'snertochtend' in februari. Er wordt een wandeling uitgezet en bij terugkomst is er verse erwtensoep, stokbrood, roggebrood met spek. Ook wordt in december de Kerstinloop extra gezellig gemaakt en voor de vakantie is er een uitje met de gasten. Op tafel staan twee giftenpotjes waar de gasten een bijdrage in kunnen doen en waar wij ons van bedruipen.
Ook sturen we kaarten naar zieken, langdurig zieken en jarigen.
We zijn niet aan een kerkgenootschap gebonden, maar wel heel erg blij met de gastvrijheid van de Welkomkerk.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral eens kijken en gezellig een kopje koffie of thee drinken op donderdagmorgen van
9.30 – 11.00 uur. Weet u van harte welkom!!

De medewerkers

Er is nu toch een reden voor deze rijmelarij
het gaat over het Inloophuis, dat werd ook tijd.
Iedere donderdagmorgen is het een gezellig samenzijn
voor mensen die “misschien” ook een beetje eenzaam zijn.
Steek gerust eens een keertje je neus om de hoek
dan denk je vast wel, dit is precies wat ik zoek.
Gezellig kletsen met elkaar over allerlei zaken
je zult zien, je kunt je er echt goed vermaken.
De donderdag tussen kerst en nieuwjaar
was supergezellig, dat is echt waar.
Er was dan ook wel aanleiding voor
Herman Hoogenboom was jarig geweest en hij trakteerde hoor.herman hoogenboom
Met een prachtige kerstversiering om zijn nek,
is hij door een van ons op de foto gezet.
Die foto moet in Binding, Mieke met een rijm van jou erbij;
die foto maakt de hele gemeente vast en zeker blij.
Nu maar hopen dat het lukt om de foto erin te krijgen (met toestemming)
want als dat niet lukt kan ik beter zwijgen.
Nou ja, we gaan ervan uit dat het lukken zal.
Het resultaat ziet u dan binnenkort wel.

Mieke Koster

Vanmorgen hoorden wij van diverse personen dat de begintijd van half tien toch wel een beetje vroeg is. We hebben daarom besloten met ingang van oktober de inlooptijd een half uurtje te verzetten. U bent dan dus van harte welkom vanaf 10 uur. We maken ook nog maar even reclame voor de Inloop. Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken en er valt altijd wat te praten of te vieren.

Graag tot ziens.

De leiding van het Inloophuis

Graag wil de leiding van het Inloophuis nog eens de aandacht vestigen op het feit dat iedere donderdagmorgen vanaf half tien een zaaltje van de Welkomkerk ruimte biedt om gezellig koffie te drinken. U kunt hier uw verhaaltje kwijt en het is gewoon gezellig om nieuwtjes uit te wisselen en je hoort nog eens wat. Dus denkt u nu: ik zit hier maar achter de orchideeën, kom dan gerust, de drempel is laag, dus heel makkelijk voor rollators en rolstoelen (grapje). Met Kerst en Pasen is er altijd iets extra's en in februari maken we een wandeling met na afloop erwtensoep. Ook gaan we altijd een klein dagje uit. Dus nogmaals, schroom niet, maar kom gewoon gezellig een kopje koffie of thee drinken.

De leiding van het Inloophuis