knutseldag1

Einde dag:  14.30 uur
Entree:  Gratis

knutseldag3  knutseldag2

We gaan luisteren naar een bijbelverhaal, we gaan zingen, knutselen, eten met elkaar en doen leuke spelletjes.

Carla van der Hout

Op zondag 10 maart was het een drukte van belang in de kerk.
Niet alleen met kerkgangers maar ook druk met dieren die twee aan twee naar de Ark liepen. De kerk was versierd met dieren en een Ark. Het kon niet anders zijn dan dat de dienst over de Ark van Noach zou gaan. De kinderen van de kindernevendienst hadden de dieren geverfd of geknutseld!!
Het werd een leuke vlotte dienst waar veel liedjes over het thema gezongen werden. De liedjes werden begeleid door Elena, Noa (zang), Timo(drum) en Atelma bij het laatste lied op de piano.
De kinderen hebben gezongen, geholpen met spreekwoorden ophalen en de collecte. De dominee nam enkele spreekwoorden vanuit het lied maar ook spreekwoorden die mensen hadden opgeschreven als voorbeeld voor zijn korte overdenking.
Enkele spreekwoorden vanuit de gemeente waren:
• Schaapjes op het droge
• Oranje vis niet gevangen (de staatsloterij)
• Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.
• Jong geleerd is oud gedaan. (dat proberen wij vandaag!)
• De spijker op zijn kop slaan
• Iedereen kan schoon schip maken (vrij in je hart kunnen leven zonder verwarring)
• Na regen komt zonneschijn ( je moet altijd positief blijven denken)
• Van de regen in de drup
• Zo lang er leven is, is er hoop
• Hoop doet leven
• Vele handen maken licht werk (omdat samen iets doen, blij maakt)
• Een goed begin is het halve werk
• Na moeilijke tijden komen betere tijden

foto1
Na de verkondiging kregen de kinderen van de basiscatechese deze ochtend hun afscheid boek: “Bagage”.(zie foto onder)
Het laatste lied: Heer laat uw licht en uw liefde schijnen was een spetterende afsluiting waarbij iedereen uit volle borst mee zong.

Wij, van de kindernevendienst kunnen terugkijken op een zeer geslaagde kinderdienst!!

foto2

Namens de kindernevendienst, Jacqueline Havelaar

De kinderen van de kindernevendienst hadden een prachtig boek gemaakt, dat vroeg om een reactie. Een stuk van de brief die ze allemaal kregen is misschien ook voor de oudere kinderen interessant. Want wat vroegen ze allemaal:

- Wij zijn allebei 55 jaar, en we zijn precies 7 weken na elkaar jarig (Ik op 24 oktober, Hanny op 12 december). Ik gelukkig eerst, zodat ik zeven weken per jaar de oudste ben.

smoelenbrief1

- Wij zijn allebei de oudste van het gezin waarin we opgroeiden, en hebben allebei één zus en twee broers. Van Hanny is de broer die na haar kwam in 2014 gestorven, dat was erg verdrietig.

- Of wij dieren hebben: wij hebben lang konijnen gehad, maar we wonen nu in een huis waarin er voor hen eigenlijk in de tuin geen plek is, dus nu hebben we geen dieren meer, of het zou de muis moeten zijn die ergens achter de keukenkastjes zijn holletje heeft en soms ineens in de kamer ons zit aan te kijken.

- Welke muziek wij mooi vinden, dat is een vraag met een heel lang antwoord, want wij houden van heel veel muziek, we hebben ook veel, en we luisteren ook via internet naar dingen die we tegenkomen. En onze zoon en dochter geven ons soms ook tips die we dan opzoeken op YouTube.
Luister jij vaak naar muziek?

- Hoe Jezus aan zijn leerlingen kwam: hij ging gewoon aan mensen vragen of ze dat wel wat zouden vinden. Sommige denk ik niet, maar de verhalen die in de bijbel staan gaan over mensen die hem aardig vonden en die wel met hem mee wilden gaan om mensen over God te vertellen. Er kwamen er steeds meer bij, mannen en vrouwen, en misschien ook wel kinderen, zoals dat jongetje dat aan Jezus zijn brood en vissen gaf. Misschien was hij wel heel nieuwsgierig hoe Jezus dat kon en ging hij dáárom mee. Vind jij Jezus aardig?

- Zelf vinden wij het erg leuk om in de kerk te werken, nu al 26 jaar. Er zijn heel veel verschillende mensen, en er gebeurt ook altijd van alles, en heel veel mensen doen iets, gewoon omdat ze dat leuk of nodig vinden. Graag willen wij hen helpen met wat wij geleerd hebben. En wij zijn enorme fan van Bijbelverhalen, die willen we graag vertellen, op allerlei manieren, met woorden, met liedjes, met filmpjes of in een toneelstuk of zoiets. We zagen dat jullie ook allemaal een eigen favoriete Bijbelverhaal hebben, daar gaan wij vast nog wel eens iets over zeggen!

- Mijn eigen favoriete Bijbelverhaal is dat van de schat en de parel. En Hanny vindt het verhaal over Jezus die zijn leerlingen uitzoekt, erg mooi.

Van snoep vind ik drop het lekkerst, van eten: pizza geloof ik, maar ik vind heel veel dingen lekker! Hanny houdt vooral van kaas. Onze favoriete plek in huis is de studeerkamer (al slaap ik ook erg graag, dus dan zou het de slaapkamer zijn, en Hanny houdt erg van films dus dan is het de woonkamer met de tv), en buiten: dan houden we het meest van de bergen, daar worden we helemaal stil van. Mijn favoriete vak op school was rekenen, en vooral lezen, maar dat zal je niet verbazen. Hanny houdt niet van rekenen maar erg van geschiedenis. Verder vinden we sport ook leuk om te zien! Wat we samen heel graag doen is fietsen, hier zie je een foto van boven op een bergtop: de Mont Ventoux, wel 1975 meter, we fietsen dan met een ligfietstandem.

smoelenbrief2

Zijn alle vragen geweest? En als we dingen vergeten zijn, vraag ons maar gerust hoor! Dat mag ook via de email. Die van Niek hebben we, dus hem sturen we deze brief ook per mail, maar jullie mogen ons ook gerust mailen, vinden we leuk!

Mail maar naar

Ook namens Hanny,