Op dinsdagmiddag 10 juli jl. zijn Lucas, Niek, Oscar en Timo als afsluiting van het basiscatecheseseizoen naar de Catharijne Kerk in Brielle geweest.
Helaas konden Aaron, Daan en Lars niet mee met het uitje want zij hadden afscheidsfeest groep 8 op school.
Helaas was er wat fout gegaan in de communicatie over een rondleiding die gegeven zou worden. Hierdoor kregen wij geen rondleiding maar zijn actief de toren in geklommen. Ook hebben wij nog even op het balkon gestaan waar wij de 10 geboden achter het orgel beter konden lezen. Ook werd er door Jacqueline vragen aan de kinderen gesteld over de glas in lood ramen.
Daarna als beloning nog een ijsje eten. Kortom het was een gezellig middag.

 

Afgelopen zondag 11 maart waren er 11 kinderen bij de Welkomkidz. Deze zondag ging het over Oogsten van Blijdschap. Het is uit de nieuwe methode waar wij als kindernevendienst mee proef draaien.

De kinderen gingen met hun stoelen tegenover elkaar zitten en
1 persoon van dit duo moest de andere aan het lachen maken. Lukt dat??
Hoe kan je een verdrietig persoon weer blij maken? Wat heb je daar voor nodig?

Het antwoord was bij dit spelletje: door gekke bekken te trekken of zelf heel hard te lachen.

Hierna volgde er een verhaal over een gezin die weer terug mocht naar hun geboorteland Sion. Dat was een geweldig land en het gezin was daarom ook super blij. Maar na een jaar bleek het niet zo goed te gaan. De oogsten waren mislukt, er was weinig te eten.

Is dit wel het beloofde land? Mensen ging mopperen en klagen totdat de vader van het gezin vertelde wat er dat jaar wel allemaal goed gedaan was. (Een nieuw huis, een keer regen met de regenboog, veel tijd voor het gezin enz.)
Na deze uitleg van deze vader waren de mensen tevreden en dachten ze: Ja, want na regen komt er ook weer zonneschijn”.

Hier hebben de kinderen over geknutseld.
Ze konden kiezen om smileys te maken (verdrietig / blij), met blaasviltstiften een regenboog blazen of een regenboogmobiel maken.

 11 maart 2018 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 11 maart 2018 2

Het was een gezellig ochtend.

Namens de kindernevendienst,
Jacqueline Havelaar

De kinderen van de kindernevendienst hadden een prachtig boek gemaakt, dat vroeg om een reactie. Een stuk van de brief die ze allemaal kregen is misschien ook voor de oudere kinderen interessant. Want wat vroegen ze allemaal:

- Wij zijn allebei 55 jaar, en we zijn precies 7 weken na elkaar jarig (Ik op 24 oktober, Hanny op 12 december). Ik gelukkig eerst, zodat ik zeven weken per jaar de oudste ben.

smoelenbrief1

- Wij zijn allebei de oudste van het gezin waarin we opgroeiden, en hebben allebei één zus en twee broers. Van Hanny is de broer die na haar kwam in 2014 gestorven, dat was erg verdrietig.

- Of wij dieren hebben: wij hebben lang konijnen gehad, maar we wonen nu in een huis waarin er voor hen eigenlijk in de tuin geen plek is, dus nu hebben we geen dieren meer, of het zou de muis moeten zijn die ergens achter de keukenkastjes zijn holletje heeft en soms ineens in de kamer ons zit aan te kijken.

- Welke muziek wij mooi vinden, dat is een vraag met een heel lang antwoord, want wij houden van heel veel muziek, we hebben ook veel, en we luisteren ook via internet naar dingen die we tegenkomen. En onze zoon en dochter geven ons soms ook tips die we dan opzoeken op YouTube.
Luister jij vaak naar muziek?

- Hoe Jezus aan zijn leerlingen kwam: hij ging gewoon aan mensen vragen of ze dat wel wat zouden vinden. Sommige denk ik niet, maar de verhalen die in de bijbel staan gaan over mensen die hem aardig vonden en die wel met hem mee wilden gaan om mensen over God te vertellen. Er kwamen er steeds meer bij, mannen en vrouwen, en misschien ook wel kinderen, zoals dat jongetje dat aan Jezus zijn brood en vissen gaf. Misschien was hij wel heel nieuwsgierig hoe Jezus dat kon en ging hij dáárom mee. Vind jij Jezus aardig?

- Zelf vinden wij het erg leuk om in de kerk te werken, nu al 26 jaar. Er zijn heel veel verschillende mensen, en er gebeurt ook altijd van alles, en heel veel mensen doen iets, gewoon omdat ze dat leuk of nodig vinden. Graag willen wij hen helpen met wat wij geleerd hebben. En wij zijn enorme fan van Bijbelverhalen, die willen we graag vertellen, op allerlei manieren, met woorden, met liedjes, met filmpjes of in een toneelstuk of zoiets. We zagen dat jullie ook allemaal een eigen favoriete Bijbelverhaal hebben, daar gaan wij vast nog wel eens iets over zeggen!

- Mijn eigen favoriete Bijbelverhaal is dat van de schat en de parel. En Hanny vindt het verhaal over Jezus die zijn leerlingen uitzoekt, erg mooi.

Van snoep vind ik drop het lekkerst, van eten: pizza geloof ik, maar ik vind heel veel dingen lekker! Hanny houdt vooral van kaas. Onze favoriete plek in huis is de studeerkamer (al slaap ik ook erg graag, dus dan zou het de slaapkamer zijn, en Hanny houdt erg van films dus dan is het de woonkamer met de tv), en buiten: dan houden we het meest van de bergen, daar worden we helemaal stil van. Mijn favoriete vak op school was rekenen, en vooral lezen, maar dat zal je niet verbazen. Hanny houdt niet van rekenen maar erg van geschiedenis. Verder vinden we sport ook leuk om te zien! Wat we samen heel graag doen is fietsen, hier zie je een foto van boven op een bergtop: de Mont Ventoux, wel 1975 meter, we fietsen dan met een ligfietstandem.

smoelenbrief2

Zijn alle vragen geweest? En als we dingen vergeten zijn, vraag ons maar gerust hoor! Dat mag ook via de email. Die van Niek hebben we, dus hem sturen we deze brief ook per mail, maar jullie mogen ons ook gerust mailen, vinden we leuk!

Mail maar naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook namens Hanny,
Gert Kwakkel

Beste gemeenteleden,

Met Pasen heeft u in de kerk een stek gekregen van een zonnebloem. In de nieuwsbrief was een week later te lezen, dat we hier een wedstrijd aan vastknopen.

Wat is de bedoeling?
Als u de zonnebloem nog heeft, zouden we het erg leuk vinden als u deze in uw tuin poot. Als u de zonnebloem op een zonnige plek neerzet en u hem liefdevol verzorgt, zal deze heel groot kunnen worden.

Eind augustus horen we graag van u hoe groot uw zonnebloem is geworden en komen we bij de gemeenteleden met de grootste zonnebloem langs met een aantal kinderen van de kindernevendienst om de bloem, maar vooral de steel op te meten.

In de oktober-binding kunt u dat lezen, bij wie de zonnebloem het grootst is geworden.
We hopen dat u met ons meedoet. Op deze manier blijft het licht van Pasen door de zonnebloem in uw tuin stralen en kunnen we geloven in het leven.
Gaat uw zonnebloem in de komende maanden groeien en wilt u dat de kinderen eind augustus bij u langskomen, dan graag rond 20 augustus een mailtje of telefoontje Marije Ouwendijk,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
tel. 0181 – 40 07 90.

Met vriendelijke groet,
Namens de kindernevendienst,
Marije Ouwendijk

Zoeken