4tuneAls ‘oudere’ denkt u wellicht ‘Wat krijgen we nu toch?’

En dat is heel begrijpelijk want zoiets is in de Welkomkerk nog nooit voorgekomen.

Het is een initiatief van de Werkgroep Jongeren die, met alle respect voor de ‘normale’ erediensten, toch ook wel eens iets anders willen beleven in de dienst dan hetgeen gebruikelijk is.

Wat houdt  een TOP 2000-dienst eigenlijk in?

Het is een allesomvattende themadienst, inclusief een Bijbellezing (door de band 4-TUNE verzorgd) en gebed. Verhalen en liederen met verschillende achtergrond maken deze dienst uniek en toegankelijk.

De relatie van de mens met God staat centraal.

Door middel van Bijbelteksten, songs en verhalen staan we stil bij vergeving, geloven en bij Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons.

Popsongs, met aangepaste teksten, worden afgewisseld met verbindende verhalen, waarbij de bekende nummers een andere betekenis krijgen. Want sommige nummers moet je in een andere context horen voordat je de betekenis ontdekt.

4-TUNE speelt een mix van Nederlandse en Engelse nummers, uitgevoerd door twee zangeressen, een pianist en een veelzijdige percussionist.

Alle teksten (ook vertalingen van Engelse teksten) van de te spelen nummers worden geprojecteerd.

Door middel van muziek van o.a. Phil Colins, U2, Coldplay en The Beatles staan we met elkaar stil bij ons geloof en maken we er een mooie dienst van.

Laat u, ook juist als ‘oudere’, inspireren door het enthousiasme en de gedrevenheid van jongeren.

De ervaringen in andere gemeenten met een dergelijke dienst, bijvoorbeeld in Oostvoorne en Hellevoetsluis waren enorm positief!

Nelleke Langendoen,

Ouderling jeugd/jong volwassenen

Een viertal van onze tieners uit de Welkomkerk zijn dit clubseizoen 19/20 aangesloten bij de tieners van de tienerclub in Oostvoorne. Ongeveer 1 zaterdagavond in de maand komen de tieners bij elkaar en doen verschillende activiteiten. De eerste twee avonden stonden in het teken van kennismaken en leuke spellen en buitenactiviteiten. Binnenkort staat o.a. ook een volleybaltoernooi met alle tieners van Voorne-Putten op het programma. Vanuit de werkgroep jongeren zijn we trots op onze tieners dat ze op deze manier ‘aangehaakt’ blijven bij de kerk!

duimpjeNamens de werkgroep jongeren,

Judith Hoogenboom

Het aantal jongeren in onze gemeente neemt af. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de kindernevendienst. Wij vinden het wel belangrijk om onze jongeren te betrekken bij de kerkelijke activiteiten en aangezien er geen tienerclub, CJV of soos meer is, hebben we in Rockanje een nieuwe activiteit opgezet. Aan tafel bij is een activiteit, waarbij de kinderen met elkaar in gesprek gaan voor, tijdens en na een overheerlijke maaltijd.

Deze activiteit is voor kinderen van 10 – 17 jaar. Aan tafel bij is een concept wat in verschillende omliggende gemeenten al positief draait. Met veel plezier zijn we er dan ook in Rockanje aan begonnen.

In het afgelopen seizoen zijn we 1x bij elkaar gekomen. Door verschillende omstandigheden en het schitterende weer kon de tweede bijeenkomst niet doorgaan. De eerste bijeenkomst was een groot succes. We hebben met elkaar gesproken over groepsdruk en het horen bij een groep.

Vanaf september komen we weer drie keer bij elkaar. De data voor het komende seizoen zijn:

zondag 24 november  – zondag 26 januari – zondag 14 juni.

Via Binding zullen we u op de hoogte houden van deze bijeenkomsten.

Marije Ouwendijk