Op zondag 10 maart was het een drukte van belang in de kerk.
Niet alleen met kerkgangers maar ook druk met dieren die twee aan twee naar de Ark liepen. De kerk was versierd met dieren en een Ark. Het kon niet anders zijn dan dat de dienst over de Ark van Noach zou gaan. De kinderen van de kindernevendienst hadden de dieren geverfd of geknutseld!!
Het werd een leuke vlotte dienst waar veel liedjes over het thema gezongen werden. De liedjes werden begeleid door Elena, Noa (zang), Timo(drum) en Atelma bij het laatste lied op de piano.
De kinderen hebben gezongen, geholpen met spreekwoorden ophalen en de collecte. De dominee nam enkele spreekwoorden vanuit het lied maar ook spreekwoorden die mensen hadden opgeschreven als voorbeeld voor zijn korte overdenking.
Enkele spreekwoorden vanuit de gemeente waren:
• Schaapjes op het droge
• Oranje vis niet gevangen (de staatsloterij)
• Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.
• Jong geleerd is oud gedaan. (dat proberen wij vandaag!)
• De spijker op zijn kop slaan
• Iedereen kan schoon schip maken (vrij in je hart kunnen leven zonder verwarring)
• Na regen komt zonneschijn ( je moet altijd positief blijven denken)
• Van de regen in de drup
• Zo lang er leven is, is er hoop
• Hoop doet leven
• Vele handen maken licht werk (omdat samen iets doen, blij maakt)
• Een goed begin is het halve werk
• Na moeilijke tijden komen betere tijden

foto1
Na de verkondiging kregen de kinderen van de basiscatechese deze ochtend hun afscheid boek: “Bagage”.(zie foto onder)
Het laatste lied: Heer laat uw licht en uw liefde schijnen was een spetterende afsluiting waarbij iedereen uit volle borst mee zong.

Wij, van de kindernevendienst kunnen terugkijken op een zeer geslaagde kinderdienst!!

foto2

Namens de kindernevendienst, Jacqueline Havelaar