KINDERNEVENDIENST
Alle kinderen die op de basisschool zitten zijn iedere zondag bij ons van harte welkom. Iedere zondag wordt begeleid door één leidster. Wij beginnen met een verhaal uit de bijbel waarna we een kort gesprekje met de kinderen houden over het voorgelezen verhaal. Wij maken gebruik van het blad Kind op Zondag. Dit blad zorgt voor leuke verhalen en bijpassende werkbladen waar de kinderen na het verhaal mee kunnen werken. Ook is er ruimte voor een eigen creatieve invulling van de leiding. In de periode rond Kerst en Pasen hebben we speciale projecten om wat meer aandacht aan deze kerkelijke feesten te geven. Bij een speciale dienst zoals een doop proberen we de kinderen daar ook bij te betrekken door de kinderen een cadeautje voor de doopouders te laten maken. Wij komen als leidinggevende eens per 4 maanden bij elkaar om alles met elkaar door te nemen.

De leden van onze gezellige groep zijn:

Corine van Twist

Thessa de Boer

Jaqueline Havelaar

Atelma van Strien

Mocht u vragen hebben rondom de kindernevendienst of bent u bereid om zelf ook mee te draaien in ons team dan kunt u bellen naar:

Jacqueline Havelaar

Tel: 0181-401939

Een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven dat is het ideaal van NSGK

nsgk1

In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen.
Daardoor staan zij nogal eens aan de zijlijn. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen.
Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet geschikt, net zoals de sportclub, een vakantiebestemming of het vinden van werk.

De NSGK ondersteunt projecten o.a.: ‘Handicap in de les’.
Hiermee leren kinderen spelenderwijs welke handicaps er
zijn en hoe het is om een handicap te hebben.
Of het project: ’Speeltuin(bende)’. Het toegankelijk maken
van speeltuinen voor alle kinderen.
De NSGK krijgt geen subsidie van de overheid.

Het collectegeld van de kindernevendienst willen we
gebruiken voor een project van de NSGK.

Ben benieuwd hoeveel geld we kunnen overmaken aan
het einde van 2019.
Doen jullie mee?

Willy Bakker (kindernevendienst)

speeltuinbende

Er is alweer een seizoen voorbij waarin wij als kindernevendienst- team ervoor gekozen hebben, in samenspraak met de kerkenraad, dat er om de week kindernevendienst wordt gegeven. Dit omdat het kinderaantal binnen de kerk sterk is afgenomen.

Nu wij terugkijken beviel het ons goed. Zeker de Welkomkidz-vieringen waarin wij meer diepgang kunnen geven aan Bijbelverhalen, vinden wij prettig.
Deze Welkomkidzvieringen worden ook druk bezocht.

Ook het werken met de nieuwe methode van Bijbelbasics gaf ons inspiratie om actief aan de slag te gaan.
Tijdens de kindernevendienst wordt er gespaard voor goede doelen van Oxfam Novib. Wilt u de kinderen hiervoor geld meegeven?

Dit jaar bestond het team uit: Thessa de Boer, Jacqueline Havelaar, Corine van Marion, Marije Ouwendijk en Atelma van Strien.
Marije Ouwendijk heeft besloten te stoppen met de kindernevendienst. Marije, bedankt voor al je jaren inzet!!

Omdat het door ouders en kinderen wel jammer gevonden wordt dat er maar twee keer per maand kindernevendienst werd gegeven, is er door Atelma van Strien en Anneke Cok gezocht naar vrijwilligers die bereid zijn om kindernevendienst te draaien. En deze zijn gevonden!! Zo kan er elke week kindernevendienst gedraaid worden. Willy Bakker, Sylvia Beukelman, Carla van der Hout, Nelly de Leeuw van Weenen, Lenie van Marion, Corrie van Wensveen, Marja Zuilhof en Ans Zwart. Bedankt alvast voor jullie inzet!!

Met vriendelijke groet,
Jacqueline Havelaar
(Voorzitter kindernevendienst)

De Bruiloft in Kana
zondag 14 januari, Johannes 2:1-11

Tijdens de bruiloft zorgt de ceremoniemeester dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Alle mensen krijgen genoeg te eten en te drinken. Maria en haar zoon Jezus zijn ook op het feest, opeens ziet Maria dat de bedienden bezorgd kijken omdat de wijn op is. Jezus staat op en loopt naar de bedienden en zegt: vul de vaten met water. Wanneer er een glas wordt gevuld uit deze vaten is het water veranderd in wijn. De bruidegom vraagt: waar komt deze wijn vandaan? De beste wijn is tot het laatst bewaard. Het wonder in Kana, in Galilea, was het eerste wonder dat Jezus verrichtte. Zijn leerlingen geloofden hem.

We praten over dit wonder. Hoe zou die ‘Hemelse wijn’ hebben gesmaakt en hoe zou jouw ‘Hemelse wijn’ smaken? Naar aardbeien, druiven of misschien wel heel veel vruchten door elkaar!

Mijn ‘Hemelse wijn’
Er staan 6 genummerde glazen met verschillende sapjes klaar voor de kinderen en ze mogen ze allemaal proeven.

De opdracht was:hemelse wijn
Wat proef je?
Wat vinden jullie van elk drankje
Wat is uiteindelijk de lekkerste en jouw ‘Hemelse wijn’?
We gaven plussen en minnen of cijfers, proeven we nou framboos of druif. Het was nog een hele klus!

Uiteindelijk werden de etiketten onthuld en hebben we de volgende sapjes geproefd:
Ice tea ‘green’ – Appelsap- Druivensap - Dubbelfriss framboos-cranberry - Dubbeldrank ananas-guave - Dubbelfriss appel-zwarte bessen.

Smaken verschillen, maar iedereen heeft zijn of haar ‘Hemelse wijn’ gevonden!

hemelse wijn 2