Voor een juiste registratie is het van belang dat je alle mutaties doorgeeft:

Verhuis je   - graag je nieuwe adres (ook binnen de gemeente)
Geboorte  - stuur een kaartje
Overlijden  - s.v.p. een kaart
Trouwerij   - laat het weten

Bij verhuizing (of als je op kamers gaat) word je automatisch lid van de kerk waar je gaat wonen. Dat noemt men de geografische kerk (het verhuizen wordt buiten ons om doorgegeven via de burgerlijke gemeenten).

Echter wanneer je aangeeft lid te willen blijven van de kerk waar je vandaan komt, bijv. omdat je in de weekends naar je ouders gaat, dan kun je voorkeurlid worden. Je spreekt dan je voorkeur uit voor een andere gemeente. De leden van de kerk van Rockanje die bijv. in Hellevoetsluis wonen, zijn bij ons voorkeurlid.

Ieder die verhuist en in Rockanje lid wil blijven, moet dat zelf bij de ledenadministratie aangeven. Het liefst ruim voor de verhuisdatum, zodat er vanuit Rockanje tijdig actie kan worden ondernomen. (Dit voorkomt misverstanden, zoals per ongeluk uitschrijven)

Wellicht zijn er nog vragen. Bel me of kom langs.

Nelly Zuidema, Dwarsweg 38, tel. 402053