Soms twijfelen we wel eens aan de naam, jongeren – jong volwassenen. Eigenlijk zijn we allemaal volwassen en hebben we zelf kinderen, maar we zijn de jongere generatie binnen onze kerk, dus blijven we maar de werkgroep jongeren.

Afgelopen jaar zijn we drie keer bij elkaar geweest. In november, februari en juni. In november hebben we met elkaar gesproken over kerk zijn. Wat willen we en hoe kunnen we dit vorm geven. Ook hebben we met elkaar gesproken over de samenwerking met verschillende andere kerken.

In februari was de avond gecombineerd met het groothuisbezoek. Lia Verduijn was deze avond bij ons te gast. In juni hebben we met elkaar gekeken naar een documentaire van de Ikon. Met elkaar hebben we gesproken over deze uitzending. Deze keer was Jan Wilschut bij ons te gast.

Daarnaast hebben we ook met elkaar een aantal activiteiten ondernomen. Zo zijn we naar de Top 2000 dienst in Oostvoorne geweest, hebben we daar ook een dienst meegemaakt met de zandtovenaar en hebben we de buitendienst van Tinte meegevierd. Speciale diensten die er voor hebben gezorgd, dat we dit ook mee naar Rockanje willen nemen.

We kunnen u alvast vertellen dat we zondag 10 november in Rockanje een Top 2000 dienst hebben.

Namens de werkgroep jongeren,

Marije Ouwendijk en Judith Hoogenboom

Een viertal van onze tieners uit de Welkomkerk zijn dit clubseizoen 19/20 aangesloten bij de tieners van de tienerclub in Oostvoorne. Ongeveer 1 zaterdagavond in de maand komen de tieners bij elkaar en doen verschillende activiteiten. De eerste twee avonden stonden in het teken van kennismaken en leuke spellen en buitenactiviteiten. Binnenkort staat o.a. ook een volleybaltoernooi met alle tieners van Voorne-Putten op het programma. Vanuit de werkgroep jongeren zijn we trots op onze tieners dat ze op deze manier ‘aangehaakt’ blijven bij de kerk!

duimpjeNamens de werkgroep jongeren,

Judith Hoogenboom

Het aantal jongeren in onze gemeente neemt af. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de kindernevendienst. Wij vinden het wel belangrijk om onze jongeren te betrekken bij de kerkelijke activiteiten en aangezien er geen tienerclub, CJV of soos meer is, hebben we in Rockanje een nieuwe activiteit opgezet. Aan tafel bij is een activiteit, waarbij de kinderen met elkaar in gesprek gaan voor, tijdens en na een overheerlijke maaltijd.

Deze activiteit is voor kinderen van 10 – 17 jaar. Aan tafel bij is een concept wat in verschillende omliggende gemeenten al positief draait. Met veel plezier zijn we er dan ook in Rockanje aan begonnen.

In het afgelopen seizoen zijn we 1x bij elkaar gekomen. Door verschillende omstandigheden en het schitterende weer kon de tweede bijeenkomst niet doorgaan. De eerste bijeenkomst was een groot succes. We hebben met elkaar gesproken over groepsdruk en het horen bij een groep.

Vanaf september komen we weer drie keer bij elkaar. De data voor het komende seizoen zijn:

zondag 24 november  – zondag 26 januari – zondag 14 juni.

Via Binding zullen we u op de hoogte houden van deze bijeenkomsten.

Marije Ouwendijk