Misschien heeft u een lichtpuntje nodig in de duisternis of bent u degene die het lichtpuntje kan zijn.

Elke burgerlijke gemeente (dus ook de gemeente Voorne aan Zee) heeft een noodfonds voor mensen die hun rekeningen moeilijk of zelfs niet meer kunnen betalen.

  • Het is mogelijk om via de gemeente Voorne aan Zee deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen en vermogen.
  • Sommige mensen kunnen in aanmerking komen voor de Voedsel-bank. Kinderen van gezinnen die bij de Voedselbank komen, krijgen in december een cadeaukaart om speelgoed te kunnen kopen.
  • In Hellevoetsluis is een fietsbank. Hier kunnen mensen (onder bepaal-de voorwaarden) een fiets uitzoeken. Ook vluchtelingen kunnen hier terecht. www.fietsbankvoorneputten.nl

 

Voor alle bovenstaande items kunt u zich aanmelden via het Servicepunt Voorne aan Zee: 40 0181


Dagelijks geopend van 8.30-17 uur. Daar zijn medewerkers aanwezig die u met diverse problematiek verder kunnen verwijzen.Lia van Luijk
Corrie van Wensveen

 


Nog even iets anders…….

Op Voorne-Putten is men bezig om een Energiebank op te richten. Deze is bedoeld voor huishoudens o.a. met als doel het energieverbruik in de woning omlaag te brengen. Denk aan het gratis aanbieden van praktische middelen zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtstrip enz.


Let op: het is nog niet bekend wanneer deze energiebank gaat starten, maar zodra deze is opgestart laten wij u dit zo snel mogelijk weten via een bericht in de ‘Binding’ of via de zondagse mededelingen.
Tenslotte is er de vakantiebank. Het is mogelijk om (onder voorwaarden) een vakantie in een huisje op een park in Nederland te krijgen, als mensen er zelf het geld niet voor hebben. Kijk op www.devakantiebank.nl/

Als er familieleden of bekenden in uw en jullie omgeving zijn, die weinig te besteden hebben, of als u daar zelf mee te kampen hebt, dan zijn deze mogelijkheden net een lichtpuntje in de duisternis. Geef ze door.