Om te voldoen aan de Europese regelgeving ten aanzien van de privacy heeft de kerkenraad een privacyverklaring voor onze gemeente opgesteld. Deze privacyverklaring is afgeleid van een model privacyverklaring van de PKN.

In deze verklaring die u heeft ontvangen staat aangegeven welke regels wij hanteren om de privacy van onze gemeenteleden te waarborgen.

Om de privacy verklaring goed uit te voeren moeten we de volgende zaken regelen:

  • Alle foto’s die op onze website stonden van personen zijn verwijderd. Daarna zullen alleen foto’s worden geplaatst waar mensen die op de foto staan toestemming voor hebben gegeven.
  • Het jaarboekje met daarin de gegevens van alle gemeenteleden zal alleen nog maar beschikbaar zijn voor leden van onze gemeente. Er zal een uitgave komen zonder de ledengegevens voor andere geïnteresseerden.
  • Mensen die nu in het jaarboekje staan en dit niet op prijs stellen wordt gevraagd dit te melden aan de scriiba van de kerkenraad. Nieuwe gemeenteleden zal vooraf hun toestemming gevraagd worden.
  • Het verjaardagslijstje in Binding zal gehandhaafd blijven. Mensen die nu op de verjaardagslijst staan zal toestemming gevraagd worden. Aan mensen die de leeftijd bereiken dat zij voor een vermelding in aanmerking komen zal vooraf toestemming gevraagd worden.
  • De periode dat kerkdiensten zijn te beluisteren op “Kerkomroep.nl” wordt beperkt tot 1 maand.

 

Namens de kerkenraad,

Piet van Linschoten