Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gedetineerden in Nederland en aan Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. De afbeelding op de kaart is gemaakt door een gedetineerde vrouw in Zwolle. Ze beeldt daarmee uit dat Jezus’ opstanding de weg opent vanuit het donker naar het licht.

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. Op zondag 4 en zondag 11 februari deelt de diaconie kaarten uit. Het zijn dubbele kaarten, waarvan u er één kunt beschrijven. U kunt er een groet/ bemoediging aan de gedetineerde op schrijven, de andere kaart kan de gedetineerde zelf versturen. U hoeft er geen postzegel op te doen. De kaarten kunt u uiterlijk 18 februari weer inleveren bij de diakenen. Zij zullen alle kaarten verzamelen en naar PKN in Utrecht sturen, waar vandaan zij verspreid worden onder de gedetineerden.

“De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart” was de verbaasde reactie van een gedetineerde, toen ze de kaart ontving. Als u niet weet wat u op de kaart moet schrijven, er zijn voorbeeldteksten die u kunt gebruiken. Ook al weet u niet wie de kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende kaart hen erg goed doet.

We hopen dat velen van u een paasgroet zullen sturen!